معرفی دکتر قنواتی جراح بینی

عمل بینی گوشتی (هزینه و شرایط)

هزینه عمل بینی دکتر قنواتی و نمونه عمل ها

رزرو نوبت عمل بینی ( آنلاین و حضوری)

نمونه عمل های بینی دکتر قنواتی

مشاوره عمل بینی گوشتی

مطالب پیشنهادی از سراسر وب...

مطالب بالا توسط یکتانت پیشنهاد شده اند

    مقاله: ۱۳ درد شكم را جدي بگيريد


    ۱۳ درد شكم را جدي بگيريد

    برخي از دردهاي شكمي‌، ساده‌ و پيش‌پا افتاده‌اند و به درمان ‌نياز ندارند و خود به?خود هم بهبود مي‌يابند اما گاهي دردهاي شکمي، خطرناك و حتي كشنده هستند و اگر طي چند ساعت به كمك بيمار نشتابيم، جان و سلامت وي در معرض خطر قرار مي‌گيرد….

    13 درد شكم را جدي بگيريد

    دردهاي شكمي نوع اول، مثل درد ناشي از اسهال، نفخ، دل‌پيچه و عادت ماهانه در خانم‌ها را تقريبا همه مردم مي‌شناسند و حداقل چند بار در طول زندگي آن را تجربه كرده‌اند. دردهاي خطرناك يا جدي، خصوصياتي دارند كه توجه به آنها براي اقدام به موقع و مراجعه به پزشك مهم است.

    شكم به حد فاصل بين پرده ديافراگم (پرده زير ريه‌ها) تا ناحيه ورودي لگن گفته مي‌شود و يك حفره تو خالي است كه برخي اندام‌هاي توخالي مثل بخش كوچكي از مري، معده، روده بزرگ و كوچك و نيز كبد، لوزالمعده طحال و كيسه صفرا در آن جاي گرفته‌اند. در دو طرف مهره‌ها و در ناحيه پشت، كليه و سيستم مجاري ادراري و كمي پايين‌تر و در ناحيه تحتاني شكم، رحم، تخمدان‌ها و ضمائم آن در جنس مونث قرارگرفته‌اند. آسيب و اختلال عملكرد در هر كدام از اين بخش‌ها باعث ايجاد درد مي‌شود. از آنجا كه اين اندام‌ها در كنار هم قرار گرفته‌اند، يكي از بهترين روش‌هاي اوليه براي تشخيص درد، توجه به علايم و نشانه‌هاي ظاهري است. دردهاي شكمي متفاوت و از شايع‌ترين علل مراجعه بيماران به پزشك هستند. ۱۳ نوع از آنها كه به پيگيري نياز دارند عبارتند از دردهايي كه:


    درد ارجاعي‌

    منشأ اين دردها از محوطه خارج شكمي است يعني بيمار با درد شكم به پزشك مراجعه مي‌كند و بعد از معاينه‌ها و آزمايش‌ها معلوم مي‌شود مثلا درد مربوط به عفونت قسمت تحتاني ريه و در اثر سينه پهلو كردن بوده يا عفونت باعث انتشار درد به حفره شكمي شده است. اين نوع دردها از نوع ارجاعي هستند.


    درد شديد و نفس?گير

    دردهاي ناتوان‌کننده و شديد که فرد در اثر آن خميده و دولا راه مي‌رود، نمي‌تواند بخوابد يا قادر به حضور در محل كارش نيست، از نوع شديد هستند و به بررسي نياز دارند.


    درد متداوم

    دردهاي كوتاه‌مدت شكمي معمولا مهم نيستند مثلا توليد گاز زياد در روده‌ها و حركات آن ممكن است درد ايجاد كنند و معمولا بعد از مدت کوتاهي، بهبود مي‌يابد ولي تداوم آن مي‌تواند مشكل‌ساز باشد، دردهاي شديد عودكننده و طول كشيده از مواردي هستند که بايد بررسي شوند.


    درد همراه با تب

    درد همراه با تب، درد غيرمعمولي و معمولا نشان‌دهنده وجود عفونت داخل بدن است. گاهي زخم‌هاي معده يا اثني‌عشر دچار عارضه پارگي مي‌شوند و در حفره شكم عفونت ايجاد مي‌کنند. آبسه‌هاي داخل شکمي، التهاب کيسه صفرا يا لوزالمعده و سنگ‌هاي کليوي که دچار عارضه شده‌اند، از علل مهم تب همراه با دل‌درد هستند و همگي بيماري‌هاي مهمي به شمار مي‌روند.


    درد همراه با زردي پوست

    وجود درد همراه زردي پوست، به بررسي دقيق‌تر و گاه بستري بيمار نياز دارد. اين علامت مي‌تواند به علت وجود سنگ كيسه صفرا‌‌، تكان خوردن آن و در نتيجه انسداد مجراي صفراوي باشد. اين بيماران با دل‌درد شديد و استفراغ مراجعه مي‌كنند و گاهي لازم است در اسرع وقت تحت عمل جراحي قرارگيرند.


    دردي که به پشت مي‌زند

    دردهايي كه به پشت‌ مي‌زنند، ممكن است با دردهاي كمر يا دردهاي عضلاني اشتباه گرفته شوند ولي همراهي درد شكم و درد پشت‌ گاه به دليل التهاب پانكراس (پانكراتيت) يا التهاب و زخم اثني‌عشر است. اين بيماران بايد از نظر قلبي هم بررسي شوند.


    درد همراه با خونريزي گوارشي

    درد شكم و استفراغ حاوي خون، مي‌تواند به دليل خونريزي از مري يا معده باشد. خونريزي گاهي ناشي از وجود زخم در دستگاه گوارش فوقاني، بيماري‌هاي مزمن کبدي يا حتي سرطان‌هاي دستگاه گوارش است. گاهي خونريزي گوارشي خود را با سياه‌رنگ شدن مدفوع نشان مي‌دهد و برخي اوقات در فرد دچار دردشکم، خون روشن به همراه مدفوع يا بدون آن از مقعد دفع مي‌شود. در همه اين موارد بايد هرچه سريع‌تر به پزشک مراجعه شود.

    ۸ دردي که با تغيير وضعيت تشديد مي‌يابد

    اگر در اثر حركت، پهلو به پهلو شدن و سرفه درد ناحيه شكم تشديد شود، احتمالا اتفاق مهمي افتاده و پرده پوشاننده حفره شکم دچار التهاب شده است. به اين حالت پريتونيت گفته مي‌شود. پريتونيت يکي از اورژانس‌هاي پزشکي است و اغلب به عمل جراحي اورژانس نياز دارد. چنين افرادي در زمان معاينه شکم با کوچک‌ترين فشار روي جدار شکم دچار درد بسيار شديد مي‌شوند. سوراخ شدن جدار روده يا معده و انسداد عروقي که به روده‌ها خونرساني مي‌کنند، از علت‌هاي منجر به پريتونيت (التهاب حفره داخلي شکم) هستند.


    دردي که به کشاله ران تير مي‌کشد

    دردهايي که از ناحيه كمر شروع و به کشاله ران انتشار مي‌يابند، معمولا ناشي از بيماري‌هاي كليوي مانند عفونت كليه و سنگ‌هاي كليوي هستند. بيماران اغلب شكايت‌هاي ديگري از قبيل سوزش ادرار، تهوع و استفراغ هم دارند.


    درد عصبي

    برخي بيماران هنگام مراجعه به يك نقطه خاص مانند ناف يا پهلو يا نقطه‌اي در زير دنده‌ها اشاره مي‌كنند و از درد اين نواحي شکايت دارند و در معاينه‌ و بررسي‌هاي نكته‌اي كه نشان‌دهنده بيماري باشد، يافت نمي‌شود. اين دردها بيشتر جنبه روحي رواني (سايكوسوماتيك) دارند. در اين زمان پزشكان بيمار را به خواب خوب، ورزش و کنترل استرس‌هاي محيطي تشويق مي‌كنند و در صورت لزوم به روان‌پزشك ارجاع مي‌دهند.


    دردي که در اثر فعاليت‌ ايجاد مي‌شود

    اين نوع درد شکم بايد جدي‌تر بررسي شود. اگر درد بالاي شکم در اثر فعاليت، مثلا ورزش يا از پله بالا رفتن ايجاد ‌شود، به‌خصوص اگر با تهوع و تنگي نفس يا تعريق همراه باشد، ممکن است درد قلبي باشد. متاسفانه مبتلايان به چنين دردهايي خيلي دير مراجعه مي‌كنند و اغلب درد را به مشکلات معده نسبت مي‌دهند. خصوصيت مهم درد قلبي آن است که در اثر فعاليت تشديد مي‌شود و با استراحت بهبود مي‌يابد. گاهي درد ناشي از حمله قلبي به هيچ وجه در قفسه سينه يا بازوها احساس نمي‌شود و فقط در ناحيه بالاي شکم احساس مي‌شود.


    درد زونا

    يک بيماري ويروسي است كه گاهي با درد نسبتا شديد شكمي آغاز مي‌شود و ابتدا تشخيص آن دشوار است ولي بعد از حدود يک هفته از شروع علايم، ضايعات تاولي آن در ناحيه دردناک شكم پديدار و تشخيص قطعي مي‌شود. معمولا اين درد يک‌طرفه است.


    درد قاعدگي

    در بيشتر خانم‌ها به فاصله كمي قبل از شروع عادت ماهانه آغاز مي‌شود. بسياري از خانم‌ها با اين نوع درد آشنايي دارند و آن را در هر بار قاعدگي تجربه مي‌كنند. اگر هر دوره درد به صورت غيرعادي و متفاوت از دوره‌هاي قبلي بود، بيمار بايد تحت بررسي قرارگيرد. ممکن است کيست تخمدان پاره شود يا حتي بارداري‌هاي خارج رحمي، شبيه اين دردها را ايجاد کند.

    کلمات کلیدی: ۱۳,درد,شكم,را,جدي,بگيريد

    دسته بندی: مقاله

مشاوره رایگان جراحی بینی

ارسال دیدگاه

[uniplace_links]
© تمامی حقوق مطالب برای وبسایت پزشک آدرس محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع و شرعا حرام می باشد.
طراحی و توسعه : تیم پشتیبانی پزشک آدرس

آرتام مبل