معرفی دکتر قنواتی جراح بینی

عمل بینی گوشتی (هزینه و شرایط)

هزینه عمل بینی دکتر قنواتی و نمونه عمل ها

رزرو نوبت عمل بینی ( آنلاین و حضوری)

نمونه عمل های بینی دکتر قنواتی

مشاوره عمل بینی گوشتی

مطالب پیشنهادی از سراسر وب...

مطالب بالا توسط یکتانت پیشنهاد شده اند

    مقاله: خانه تکانی و مسمومیت با مواد شوینده

    خانه‌تکانی و مسمومیت با مواد شوینده


    یکی از انواع مسمومیت‌هایی که در روزهای پایانی سال شایع است و حجم قابل ملاحظه‌ای از مراجعات به مراکز درمانی را تشکیل می‌دهد، عوارض ناشی از استفاده غیر اصولی از مواد شوینده و سفیدکننده‌ای است که برای نظافت و خانه‌تکانی از آنها استفاده می‌شود.

    خانه تکانی و مسمومیت با مواد شوینده

    مواد شوینده و سفیدکننده می‏توانند موجب بروز مسمومیت‌ شوند؟
    همان‌طور که می‌دانید یکی از عوارض استفاده غیراصولی از مواد شوینده مسمومیت است و به همین دلیل در ایام پایانی سال و حوالی نوروز که استفاده از این مواد بیشتر است، این نوع مسمومیت‎ها شیوع بالاتری دارد.
     
    نکته‌ای که در مورد مسمومیت با مواد شوینده و پاک‌کننده قابل توجه است، این است که این مسمومیت‌ها غالبا تصادفی اتفاق می‌افتد و عمدی نیست.

    این مسمومیت‎ها در چه گروه‌هایی شیوع بیشتری دارد؟
    موادشوینده و پاک‌کننده با ترکیبات قلیایی یا اسیدی ضعیف‌ جزو مواد سوزاننده هستند و به طور کلی موارد این نوع مسمومیت در دو گروه اطفال و بزرگسالان و بیشتر در خانم‌های خانه‌دار دیده می‌شود.
     
    در مورد اطفال معمولا این مسمومیت به دلیل سهل‌انگاری والدین در نگهداری این مواد در جای مناسب اتفاق می‌افتد و بیشتر به شکل خوراکی است، یعنی کودک به دلیل ناآگاهی مواد شوینده را به صورت خوراکی مصرف می‌کند. در این موارد معمولا کودک دچار سوختگی‌های دستگاه گوارش خواهد شد که از دهان و حلق شروع می‌شود و ممکن است تا مری و معده نیز ادامه پیدا کند. میزان و شدت این سوختگی‌ها به میزان مصرف، نوع ماده شوینده و غلظت آن بستگی دارد، البته با کمی دقت می‌توان از این اتفاق پیشگیری کرد.

    استفاده‌کنندگان از این مواد باید این نکته را بدانند که تماس مواد شوینده با پوست و چشم نیز می‌تواند خطرناک باشد، بنابراین باید هنگام کار از وسایل ایمنی مثل ماسک، عینک کار و دست‎کش مخصوص استفاده کنند

    در بزرگسالان این مسمومیت‌ها به چه صورت است؟
    در بزرگسالان که بیشتر خانم‏های خانه‌دار هستند، مسمومیت‌ها اغلب به صورت استنشاقی و به دلیل استفاده از این مواد در محیط‌های بسته اتفاق می‌افتد.
     
    این گروه به دلیل مجاورت با بخارات مربوط به مواد شوینده دچار سوختگی‌های دستگاه تنفس فوقانی می‌شوند که بسته به نوع ماده و مدت زمان مجاورت می‌تواند از یک سرفه ساده شروع شود و تا علایم تنگی راه‌های هوایی ادامه داشته باشد که در این صورت فرد با علایمی شبیه به یک حمله حاد آسم مراجعه می‌کند و علایم مربوط به نوع حاد آن شامل تنگی نفس شدید، خس‌خس سینه و حتی سیانوزه شدن و عدم اکسیژن‌رسانی به بدن است.
     
    به طور عمده این اتفاق در زمان مخلوط کردن دو ماده تمیز‌کننده رخ می‌دهد. برخی افراد برای اثربخشی بیشتر مواد شوینده، دو ماده مثلا وایتکس و جوهرنمک را با هم مخلوط می‌کنند که از ترکیب آنها گاز کلر متصاعد می‌شود.
    وقتی این گاز با رطوبت داخل راه‌های هوایی تماس پیدا می‌کند، ایجاد اسید کلریدریک می‌کند که یک اسید قوی و سوزاننده است و می‌تواند موجب سوختگی‌های شدید شود.

     
    چه‌طور می‌توان از این حوادث جلوگیری کرد؟
    به نظر من برای ضدعفونی و شستشوی لوازم نیاز به ترکیبات بسیار قوی نیست و لزومی ندارد که افراد این مواد را با هم ترکیب کنند. اگر هم این کار به نظر آنها ضرورت دارد، مخلوط کردن را در محیط‌های باز مثل حیاط یا بالکن انجام دهند تا گاز کلر متصاعد شده به آنها آسیب نرساند.
     
    در ضمن استفاده‌کنندگان از این مواد باید این نکته را بدانند که تماس مواد شوینده با پوست و چشم نیز می‌تواند خطرناک باشد، بنابراین باید هنگام کار از وسایل ایمنی مثل ماسک، عینک کار و دست‎کش مخصوص استفاده کنند.

     
    نکته پایانی؟
    یکی از نکاتی که همه افراد باید به آن توجه کنند این است که در صورت بروز حوادثی از این قبیل، هیچ‌گاه به خوددرمانی نپردازند و بلافاصله مصدوم را به مرکز بهداشتی منتقل کنند

    کلمات کلیدی: خانه,تکانی,و,مسمومیت,با,مواد,شوینده

    دسته بندی: مقاله

مشاوره رایگان جراحی بینی

ارسال دیدگاه

[uniplace_links]
© تمامی حقوق مطالب برای وبسایت پزشک آدرس محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع و شرعا حرام می باشد.
طراحی و توسعه : تیم پشتیبانی پزشک آدرس

آرتام مبل